Tämä syvähengitysharjoitus auttaa vähentämään ahdistusta, pelkoa ja stressiä

Maailmantilanne on koetellut pitkään koko ihmiskuntaa ja se koettelee yhä. Me suomalaiset olemme tutkitusti maailman kärkipäässä huonoimmin epävarmuuden tunnetta sietävä kansakunta ja monia meistä koettelee tällä hetkellä epävarmuuden tunteen lisäksi myös ahdistus ja pelko, sekä hyvin kovakin stressi.

Koemme kuitenkin tätä kaikkea yhdessä. Kukaan meistä ei ole yksin näiden tunteiden kanssa, aina on joku, joka tuntee ihan samoin. Huomaan näitä tunteita niin itsessäni, kuin tutuissanikin, sekä asiakkaissani ja myös perheessäni ja läheisissäni.

Jaamme samaa tuskaa oman lajimme edustajien kanssa, vaikka usein saatammekin luulla, että olemme vaikeuksiemme kanssa ihan yksin.

Helppo hengitysharjoitus mieltä ja kehoa rauhoittamaan

Silloin, kun meitä ahdistaa ja kun mieltä ihan todella painaa jokin vaikea asia saatamme usein alkaa tiedostamatta hengittämään hyvin pinnallisesti, jonka keho voi tulkita merkkinä vaarasta. Keho menee ikään kuin oikosulkuun, joka taas lisää ahdistuneisuutta.

Rauhallinen syvä hengitys vie hermostolle viestiä siitä, ettei ole hätää. Hengitys onkin yksi nopeimmista ja tehokkaimmista keinoista helpottaa vaikeaakin ahdistusta.

Tekstini lopusta löydät helpon syvähengitysharjoituksen, jota teen itsekin päivittäin automatkalla töihin tai kauppaan, nukkumaan mennessä ja aina ennen kuin otan vastaan uuden asiakkaan.

Syvähengitysharjoitusta voi ja kannattaa tehdä päivittäin ilman, että olisi ahdistunut tai voisi muuten huonosti. Näin annamme keholle, mielelle ja hermostolle pieniä taukoja ja rauhan hetkiä pitkin päivää, joka auttaa ennaltaehkäisemään liiallista kuormitusta.

Hengitysharjoitukset laskevat kierroksia, ikään kuin painaisit jarrua, jotta kierrokset eivät mene äärimmilleen, eikä keho ylivirity tai pääse olemaan ylivirittyneessä tilassa liian pitkiä aikoja.

Helppo syvähengitysharjoitus

Sulje silmäsi ja ota hyvä ryhdikäs istuma-asento tai voit myös makoilla lämpimän viltin alla. Rentouta hartiat.

Hengitä syvään nenäsi kautta ja annan ilman virrata vatsaan, niin että vatsa pullistuu ulos.

Laske rauhallisesti kolmeen aina, kun hengität sisään.

Puhalla ilma ulos suusi kautta laskien samalla rauhallisesti kuuteen.

Muista aina, että uloshengitys on reilusti pidempi, kuin sisäänhengitys, se on jutun ydin.

Jatka niin kauan, kunnes olosi rauhottuu ja helpottuu.

Mitä enemmän teet hengitysharjoituksia, sitä paremmin ja nopeammin ne tehoavat.


Tämä kirjoitus on luettavissa myös Hidasta elämää -sivustolla olevasta Vapaus kukoistaa -blogistani. Siirry sivustolle tästä!