Uutuuskirja Toivu satuttavasta suhteesta julkaistaan 6.3.2024! Voit tilata kirjan ennakkoon täältä!

Esikoiskirjani Hyvästit narsistille – Tervetuloa oma elämä julkaistiin heinäkuussa 2020. Tilaa kirja täältä!

Kirjat ovat saatavilla myös e-versioina, sekä äänikirjoina.

Kirjaesittely Toivu satuttavasta suhteesta

Mitä jos parisuhde satuttaa?

Kokeneen terapeutin Jenni Kiviniemen tietokirja Toivu satuttavasta suhteesta kertoo epäterveistä parisuhteista ja antaa keinoja sellaisesta toipumiseen.

Kaikki suhteet eivät ole hyväksi. Punaisia lippuja eli suhteen varoitusmerkkejä ovat muun muassa kumppanin impulsiivinen ja arvaamaton käyttäytyminen sekä patologinen valehtelu ja vastuun välttely. Myrkylliseksi suhteen voivat tehdä esimerkiksi narsistiset piirteet ja henkinen tai fyysinen lähisuhdeväkivalta. Tällaisesta parisuhteesta irtaantuminen saattaa olla yksi vaikeimmista ja raskaimmista elämänkriiseistä. Suhteesta on voinut tulla riippuvuutta muistuttava kehä, jota ei osata lopettaa, vaikka arki on turvatonta, epävakaata, kuluttavaa, stressaavaa ja jopa uudelleen traumatisoivaa.

Terapeutti Jenni Kiviniemi on jo useita vuosia auttanut epäterveitä suhteita kokeneita ihmisiä. Hän on perehtynyt muun muassa narsististen ihmisten vaikutuspiirissä olleiden auttamiseen. Toivu satuttavasta suhteesta -kirjan itsehoidolliset harjoitukset vahvistavat tervettä itsetuntemusta ja itsetuntoa. Niiden vahvistuminen auttaa irtaantumaan ja lopulta toipumaan satuttavasta suhteesta.

Tilaa kirja täältä!


Kirjaesittely Hyvästit Narsistille – Tervetuloa oma elämä

Jenni Kiviniemi kehottaa teoksessaan Hyvästit narsistille Tervetuloa oma elämä (Kirjapaja.2020) narsismin uhria tarttumaan rohkeasti oman elämänsä ohjaksiin. Kirja kertoo vertaistarinoita ja tarjoaa välineitä niin oman tilanteen tunnistamiseen kuin vapauttavaan muutokseen.

Narsismi on Kiviniemen mukaan ilmiönä vaikea, ja narsistisen ihmisen uhrin osassa on tukalaa olla. Aluksi ongelmaa on vaikea tunnistaa, ja sen jälkeenkin keinoja kipeän tilanteen muuttamiseen voi olla hankala löytää. Narsisti pitää tiukasti otteessaan.

”Hän on kuin pieni lapsi, jonka luota äiti on hetkeksi poistunut halutessaan omaa aikaa, jotta jaksaisi jälleen hoivata sairaalloisen huomionhakuista ja mustasukkaista lastaan”, Kiviniemi kirjoittaa.

”Narsistisen ihmisen lähellä olevan maailma muuttuu suhteen alkuvaiheen onnesta päinvastaiseksi. Piina tuntuu loputtomalta. Hetkelliset helpommat ajat herättävät usein toivon, jonka varaan moni jää herkästi roikkumaan pitkäksikin aikaa. Maailman kaventuessa narsistisen ihmisen ympärille ilmapiiri täyttyy epätoivosta ja pelosta, surusta sekä turvattomuuden tunteesta.”

Vaikka toista ihmistä ei voi muuttaa, rehellisyys itseä kohtaan auttaa eteenpäin. Kun astuu narsismin varjosta oman elämänsä ohjaksiin, elämänilo ja mielekkyys saavat jälleen tilaa.

Kirjan tarkoitus on auttaa ja lohduttaa narsistisen ihmisen lähellä elämään joutunutta. ”Haluan antaa lukijalle tärkeää tunnetta ymmärretyksi ja kuulluksi tulemisesta ja palauttaa toivoa, joka on voinut olla täysin kadoksissa ja jota ilman on vaikea jaksaa jatkaa eteenpäin.”

Jenni Kiviniemi on ratkaisukeskeinen terapeutti ja psykiatrinen sairaanhoitaja. Hän on perehtynyt lähisuhdeväkivaltaan ja narsismia lähisuhteissa kokeneiden auttamiseen.

Tilaa kirja täältä!


Lukijapalautteita

”Sydämellinen kiitos kaikista julkaisuista mitä olet tehnyt. Olen pääsemässä narsistisesta suhteesta eroon ja luin juuri päivässä kirjasi Hyvästit narsistille. Se auttoi tähän ahdistukseen ja moniin hämmentäviin tunteisiin todella paljon. Itkin monessa kohdassa. Esim. siinä, jossa kirjoitit että olet arvokas ja tärkeä. Olen niin loukkaantunut, väsynyt ja rikki. Mutta toivun. Kiitos Jenni!”

”Kiitos, aivan ihana kirja! Yritän lukea maltilla etten heti ahmi koko kirjaa, niin hyvä ja tarpeellinen se on.”

”Minulle tuli eilen postissa tämä kirja. Olen lukenut ja itkenyt ja kokenut tunteita aika äärilaidasta toiseen. Tuntuu, että tämä on hidas tie saavuttaa se onnellinen ja itseensä uskova minä takaisin, mutta pikkuhiljaa. Pienistä onnistumisista nauttien. Kiitos kun teit tämän kirjan.”

”Olen joutunut lukemaan varmasti melkein kaikki narsisteista kirjoitetut kirjat ja voin sanoa, että tämä kirja menee heittämällä suosikkeihini. Kiitos ihanasta, viisaasta ja lohdullisesta kirjastasi. Luin sen vajaassa päivässä, niin kovin se otteessaan minua piti. Kiitos, että kirjoitit!”


”Esikoiskirjailija ja ratkaisukeskeinen terapeutti Jenni Kiviniemi: Hyvästi narsistille kirja (Kirjapaja 2020), saapui painotuoreena ja juuri julkaistuna käsiini tänne mökkimaisemiin.

Täydellinen muutaman tunnin kestänyt lukuhetki sateen ropistellessa huopakattoon ja yllättäen kirjan takakansi oli jo vastassa. Kirjan teksti puhuttelee vahvasti ja tarinalliset otokset saavat asiat elämään kirjan sivuilla. Tiedon ja ymmärryksen lisäksi teksti tarjoaa ymmärrystä, empatiaa ja toivoa. Juuri sitä, mitä narsistisessa ihmissuhteessa elänyt on jäänyt auttamatta vaille.

Kirja osoittaa kirjoittajastaan syvällistä ymmärrystä aihetta kohtaan ja tämän kirjan siivittämänä aihe avautuu ilmiöstä tietämättömällekin. Kirjassa on myös paljon ratkaisukeskeisiä näkökulmia ja harjoitteita uhrin kasvun matkalle, joka kulkee selviytymisen kautta kukoistukseen.

Tulen suosittelemaan tätä kirjaa asiakkailleni ja myös sinulle, joka kohtaat työssäsi narsistien uhreja. Kiitos Jenni upeasta työstä! (Ei kaupallista yhteistyötä)”

– Kirsi, sosiaalipsykologi / @pieceofmind


”Lapin Turvakodissa suorastaan kilpaillaan tästä kirjasta! Kirjasta löytyy juuri nyt neljän työntekijän kirjanmerkit.

Ihana Jenni Kiviniemi lahjoitti meille kesällä tuoreen teoksensa, jonka lähestymiskulma narsistin vaikutuspiirissä elämiseen ja siitä selviytymiseen on konkreettinen, rohkaiseva ja toivoa luova. Tätä kirjaa tarjoamme myös asiakkaillemme lisäämään ymmärrystä omasta tilanteesta sekä tueksi selviytymisen alkutaipaleella. Kiitos vielä Jennille!”

-Lapin Turvakodin väki / @lapinturvakoti