Jenni Kiviniemi

Koulutukset

ratkaisukeskeinen psykoterapiakoulutus  (postgraduate diploma solution focused therapy). 2016. UWE Bristol England / HPI Helsinki.

psykiatrinen sairaanhoitaja. 2007. Lapin Ammattikorkeakoulu, Kemi.

seksuaalineuvoja. 2009. Peräpohjolan opisto, Tornio.

Lyhyemmät koulutukset

licenced practitioner of NLP. 2013. NLP Akatemia, Espoo.

yhteisöhoidon asiantuntija. 2010. Jyväskylän oppikeskus Oy, Jyväskylä.

Työstäni

Psykiatrisen sairaanhoitajan koulutus antaa pätevyyden tarjota sairaanhoitajan terapeuttista keskusteluapua. Lisäksi olen käynyt kolmevuotisen, englantilaisen yliopiston UWE Bristol ratkaisukeskeisen psykoterapiakoulutuksen.

Ammattinimike Post-Graduate Diploma in Solution Focused Therapy on englantilaisen korkeakoulujärjestelmän mukainen ylempi yliopistotutkinto.

Englantilaisen yliopistokoulutuksen  vuoksi palveluistani ei voi saada Kela-korvausta.

Minusta terapeuttina

Äitini kertoi minun sanoneen 3-vuotiaana, v.1985, seuraavat varmat sanat tulevaisuudestani: ”Nennittä tulee itona läätäri”, eli Jennistä tulee isona lääkäri. Ei tullut minusta lääkäriä, kiitos ei kaikista matemaattisimman ajatteluni.

Nyt olen ammatissa mikä antaa minulle enemmän kuin ottaa ja missä tunnen olevani ihmistä lähellä, siellä minun on hyvä olla. Tässä olen hyvä, tätä minä osaan tehdä. Tällainen tunne, lämpö, heijastuu myös asiakkaisiin.

Hyvältä tuntuva yhteistyösuhde terapeutin ja asiakkaan välillä on tutkimusten mukaan tärkeintä terapian toimivuuden ja vaikuttavuuden kannalta. Uskon aidon välittämiseni ja kiinnostukseni näkyvän isona osana terapeuttista työtäni. Huumori on myös yksi ratkaisukeskeisen terapian, sekä oman työskentelyni vahvoja arvoja.

Olen perehtynyt lähisuhdeväkivaltaa ja narsismia lähi-ihmissuhteissa kokeneiden auttamiseen, niin henkilökohtaisen, kuin työni sekä vertaistuen tuoman tiedon ja taidon myötä.

Terapiaan voi tulla minkä tahansa itselle kokeman ongelman tai haasteen kanssa.

Milloin ongelma on sitten niin suuri, että terapiaan kannattaa tulla? Aina silloin, kun haluaa ja tarvitsee ulkopuolisen, ammattilaisen apua ja tukea tilanteeseensa, sekä selkeyttä omiin ajatuksiin. Yksi yleisin ihmisten terapiaan hakeutumisen syy onkin saada vahvistusta omille ajatuksilleen.

Ratkaisukeskeiset menetelmät ovat tutkitusti tehokkaita ja nopeita menetelmiä mm. masennuksen hoitoon.

Voit lukea lisää ”Mistä tietää, tarvitseeko terapiaa?” täältä!

Työkokemuksista

Tällä hetkellä toimin terapiatyöni lisäksi myös Auntie Solutions Oy:ssä Auntie-ammattilaisena.

Työskentelin psykiatrisena sairaanhoitajana avopuolen päihde- ja mielenterveyskuntoutus työssä, Torniossa ja Espoossa,  vuosien 2007-2017 välisenä aikana.

Sosiaalista kuntoutusta tein vuonna 2017 kurssiohjaajana.

Somaattisessa sairaanhoidossa olen työskennellyt kaksi vuotta.

Yhteistyö

Narsistien uhrien tuki ry:n kanssa alkaen vuodesta 2014.

Pelon Varjo -valtakunnallinen liike lähisuhdeväkivaltaa vastaan.