Jenni Kiviniemi

Koulutukset

ratkaisukeskeinen psykoterapeuttikoulutus 2014-2016 (postgraduate diploma solution focused therapy)

psykiatrinen sairaanhoitaja

seksuaalineuvoja

licenced practitioner of NLP

yhteisöhoidon asiantuntija

Minusta terapeuttina

Äitini mukaan olin 3-vuotiaana, v.1985, sanonut seuraavat varmat sanat tulevaisuuden suunnitelmistani: ”Nennittä tulee itona läätäri” eli: Jennistä tulee isona lääkäri. Ei tullut lääkäriä Jennistä ei ja hyvä niin. Kiitos, jos tällaisesta nyt voi kiitosta jakaa, matemaattisesti ei kaikista lahjakkaimmalle päälleni.

Nyt olen ammatissa mikä antaa minulle enemmän kuin ottaa ja missä tunnen olevani hyvin lähellä ihmistä, siellä minun on hyvä olla. Tässä olen hyvä, tätä minä osaan tehdä. Tällainen tunne, lämpö, heijastuu myös asiakkaisiin.

Hyvältä tuntuva yhteistyösuhde terapeutin ja asiakkaan välillä on tutkimusten mukaan tärkeintä terapian toimivuuden ja vaikuttavuuden kannalta. Uskon aidon välittämiseni ja kiinnostukseni näkyvän isona osana terapeuttista työtäni. Huumori on myös yksi ratkaisukeskeisen psykoterapian, sekä oman työskentelyni vahvoja arvoja.

Olen perehtynyt henkistä väkivaltaa ja narsismia lähi-ihmissuhteissa kokeneiden ihmisten auttamiseen, niin henkilökohtaisen, kuin työni sekä vertaistuen tuoman kokemuksen ja tiedon myötä.

Terapiaan voi tulla myös minkä tahansa muun itselleen kokeman ongelman tai haasteen kanssa.

Milloin ongelma on sitten niin suuri, että terapiaan kannattaa tulla? Aina silloin, kun tuntuu, että haluaa ja tarvitsee ulkopuolisen, ammattilaisen apua ja tukea tilanteeseensa.

Ratkaisukeskeiset menetelmät ovat tutkitustikin tehokkaita ja nopeita menetelmiä mm. masennuksen hoitoon.

Voit lukea lisää ”Mistä tietää, tarvitseeko terapiaa?” täältä!

Työkokemuksista

Terapiatyön lisäksi teen tällä hetkellä myös sosiaalista kuntoutusta vetämällä erilaisia mielenterveyttä tukevia kursseja. Olen työskennellyt psykiatrisena sairaanhoitajana mielenterveys ja päihdekuntoutujien parissa vuodesta 2007. Somaattisessa sairaanhoidossa olen työskennellyt kaksi vuotta.

Yhteistyötä teen Pelon Varjon (valtakunnallinen liike lähisuhdeväkivaltaa vastaan), Fin Fami ry:n sekä Narsistien uhrien tuki ry:n kanssa, koulutusten, yleisöluentojen sekä NUT:in jäsenlehden kirjoittamisen parissa.

Olet sydämellisesti tervetullut!