Jenni Kiviniemi

Jenni Kiviniemi

s. 1982

Koulutukset

ratkaisukeskeinen psykoterapiakoulutus  (postgraduate diploma solution focused therapy). 2016. UWE Bristol England / HPI Helsinki.

psykiatrinen sairaanhoitaja. 2007. Lapin Ammattikorkeakoulu, Kemi.

Lyhyemmät koulutukset

Kriisityön erikoistumisopinnot, Debriefing ohjaaja. 2018-2020. Suomen Psykologinen Instituutti, Helsinki.

Licenced practitioner of NLP. 2013. NLP Akatemia, Espoo.

Yhteisöhoidon asiantuntija. 2010. Jyväskylän oppikeskus Oy, Jyväskylä.

Seksuaalineuvoja. 2009. Peräpohjolan opisto, Tornio.

Tietoa minusta

Muutin työn perässä (niin kuin moni muukin lappilainen) Torniosta Helsinkiin, v. 2009. Sain esikoiseni 22-vuotiaana ja toisen lapseni hieman yli kolmekymppisenä. Olen naimisissa pitkäaikaisen miesystäväni kanssa ja olen onnekas voidessani kutsua häntä myös parhaaksi ystäväkseni.

Vapaa-ajalla harrastan liikuntaa monessa sen eri muodossa, kirjoitan, katson elokuvia, vietän aikaa yhdessä perheen kanssa ja teen aarteenetsintä retkiä eri kirppiksille. Koen myös usein sitä inhimillistä ja monelle tuttua tuskaa kaikesta siitä, mihin aika ja rajatut mahdollisuudet eivät aina riitä.

Ammattilaisena olen

Äitini kertoi minun lausuneen 3-vuotiaana varmoja sanoja tulevaisuuden ammatista: ”Nennittä tulee itona läätäri”. Ei tullut minusta lääkäriä, kiitos ei kaikista matemaattisimman ajatteluni.

Siirtyessäni sairaanhoitajan työstä terapeutiksi sain huomata, miten terapiatyö todella antoi enemmän kuin otti. Terapiatyössä tunnen olevani lähellä ihmistä ja siinä minun on hyvä olla. Tällainen tunne, lämpö, heijastuu myös asiakkaisiin.

Hyvältä tuntuva yhteistyösuhde terapeutin ja asiakkaan välillä on tutkimusten mukaan tärkeintä terapian toimivuuden ja vaikuttavuuden kannalta. Uskon aidon välittämiseni ja kiinnostukseni näkyvän isona osana terapeuttista työtäni. Huumori on myös yksi ratkaisukeskeisen terapian, sekä oman työskentelyni vahvoja arvoja.

Ammatillinen taustani/kokemukseni

Olen perehtynyt lähisuhdeväkivaltaa ja narsismia lähisuhteissa kokeneiden auttamiseen niin henkilökohtaisen kokemukseni kuin myös koulutukseni, työni ja vertaistuen tuoman tietotaidon myötä. Terapiatyön lisäksi vedän kursseja sekä luento- ja keskustelutilaisuuksia narsismista ja lähisuhdeväkivallasta toipumisen edistämiseksi.

Tällä hetkellä toimin terapiatyöni lisäksi Auntie Solutions Oy:ssä Auntie-ammattilaisena. Auntie tarjoaa apua ja tukea työyhteisöjen jäsenille arjen erilaisista kriiseistä selviytymiseksi.

Työskentelin psykiatrisena sairaanhoitajana, vastuuohjaajana ja ohjaajana avopuolen päihde- ja mielenterveyskuntoutustyössä Torniossa ja Espoossa yksityisellä sektorilla vuosien 2007-2017 välisenä aikana.

Sosiaalista kuntoutusta tein yksityisellä sektorilla vuonna 2017 kurssiohjaajana.

Somaattisessa sairaanhoidossa olen työskennellyt kaksi vuotta Laakson sairaalassa Helsingissä.

Työskentelytapani

Terapiaan voi tulla minkä tahansa koetun ongelman tai haasteen kanssa. Terapiaan kannattaa tulla, kun haluaa ja tarvitsee ulkopuolisen, ammattilaisen apua ja tukea tilanteeseensa sekä selkeyttä omiin ajatuksiin. Yksi yleisin terapiaan hakeutumisen syy onkin saada vahvistusta omille ajatuksilleen.

Terapiassa asiakas on itse oman elämänsä paras asiantuntija. Ratkaisukeskeisten kysymysten ja terapiassa vallitsevan lämpimän, turvallisen, hyväksyvän ja rennon, joskus hauskankin, ilmapiirin avulla elämän vaikeisiinkin haasteisiin löytyy usein ratkaisuja tai uusi helpottava ajattelumalli.

Luotettava, lämmin ja hyvä terapiasuhde, sekä uudet vaikuttavat työkalut voivat tuoda suurta ja pysyvää helpotusta elämän tuomiin erilaisiin ongelmiin ja haasteisiin.

Voit lukea lisää ”Mistä tietää, tarvitseeko terapiaa?” täältä!

Yhteistyö

Narsistien uhrien tuki ry:n kanssa, alkaen vuodesta 2014.