Ratkaisukeskeinen terapia

  1. Ratkaisukeskeinen terapia auttaa sinua selventämään mielessäsi pyörivää ongelmien vyyhtiä. Terapia auttaa luomaan mielekästä ja arvokasta tulevaisuutta, sekä kehittämään yksityiskohtaiset ja konkreettiset keinot niiden saavuttamiseksi. Huumori ja asioiden uudelleenmäärittely ovat tärkeä osa ratkaisukeskeisyyttä.

Terapiassa asioiden käsittelyn pääpaino kohdistuu nykyhetkeen, sekä tulevaisuuteen. Tarkoituksena on käydä kiinni niihin ongelmallisiin asioihin, joiden kanssa tällä hetkellä painit ja kehittää avuksesi uusia ratkaisukeinoja.

Tarkoituksena ja tavoitteena on, että lähdet jokaisesta terapiatapaamisesta voimautuneella, sekä keveämmällä ja paremmalla mielellä,  kuin tulit. Tämä toteutuukin yleensä hyvin usein.

Asiakkaideni yleisimmät terapiaan tulemisen syyt

Kokemukset henkisestä väkivallasta tai narsismista lähisuhteissa, parisuhdeongelmat, ihmissuhdeongelmat, perheen sisäiset ongelmat, itsetunto-ogelmat, ahdistus, masennus tai ongelmat töissä.

Mikä tahansa asia, jonka ihminen kokee itselleen hyvin haastavaksi tai vaikeaksi yksin ratkaista, on tarpeeksi hyvä syy tulla terapiaan. Jokaisella on oikeus saada ammattilaisen apua kohdatessaan ongelmia ja haasteita, eikä vain haaveilla avusta.

Terapian kesto

Terapian kesto sovitaan yhdessä asiakkaan kanssa.

Tutustumiskäynnin jälkeen saadaan usein jo tunne siitä, tuntuuko keskustelu hyvältä ja toimiiko yhteistyö. Yleensä asiakkaideni terapia on kestänyt 1-7 terapiakertaa. Pidempiäkin terapiasuhteita on.

Terapian vaikuttavuus

Tutkimusten mukaan 80% terapian vaikuttavuudesta perustuu asiakkaan ja terapeutin väliseen hyvään, sekä luottamukselliseen vuorovaikutussuhteeseen. Menetelmien ja eri psykoterapiasuuntauksien osuus terapian vaikuttavuudesta on 20%.

Suosittelenkin luottamaan heti ensimmäisellä terapiakerralla siihen, miltä sinusta tuntuu jutella terapeutille, jonka kanssa olet keskustellut.

Tarkoitus on auttaa mieltäsi voimaan jälleen niin hyvin, kuin se voi ennen elämääsi tullutta ongelmaa. Jos ongelmaa ei voi kokonaan poistaa, voi tavoitteena olla oppia elämään sen kanssa niin, että elämä olisi silti elämisen arvoista.

Työstäni

Psykiatrisen sairaanhoitajan koulutus antaa pätevyyden tarjota sairaanhoitajan terapeuttista keskusteluapua. Lisäksi olen käynyt kolmevuotisen, englantilaisen yliopiston,  UWE Bristol:in ratkaisukeskeisen psykoterapiakoulutuksen.

Ammattinimike Post-Graduate Diploma in Solution Focused Therapy on englantilaisen korkeakoulujärjestelmän mukainen ylempi yliopistotutkinto.

Englantilaisen yliopistokoulutuksen vuoksi palveluistani ei voi saada Kela-korvausta.


Varaa terapia-aika täältä helposti ja nopeasti!


Jos et löydä nettiajanvarauskalenteristani sopivaa aikaa tai jos sinulla on kysyttävää,  lähetä minulle viestiä :

jenni@kiviniemi.fi

Pyrin vastaamaan sinulle kahden vuorokauden sisällä.


Vastaanotto:

Kutomopark

Kutomotie 16, 00380 Helsinki.


Lämpimästi tervetuloa!