Ratkaisukeskeinen terapia

Ratkaisukeskeinen psykoterapia auttaa sinua selventämään mielessäsi pyörivää ongelmien vyyhtiä. Se auttaa luomaan mielekästä ja arvokasta tulevaisuutta, sekä kehittämään yksityiskohtaiset ja konkreettiset keinot niiden saavuttamiseksi. Huumori ja asioiden uudelleenmäärittely ovat tärkeä osa ratkaisukeskeisyyttä.

Terapiassa asioiden käsittelyn pääpaino ei ole lapsuudessasi ja siellä tapahtuneissa asioissa vaan nykyhetkessä sekä tulevaisuudessa. Tarkoituksena on käydä kiinni niihin ongelmallisiin asioihin, joiden kanssa juuri nyt painit ja kehittää avuksesi uusia ratkaisukeinoja.

Tarkoituksena ja tavoitteena on myös se, että lähdet jokaisesta terapiatapaamisesta voimautuneella sekä keveämmällä ja paremmalla mielellä kuin tulit. Tämä toteutuukin yleensä hyvin usein.

Asiakkaideni yleisimmät terapiaan tulemisen syyt ovat:

kokemukset henkisestä väkivallasta tai narsismista lähi-ihmissuhteissa, parisuhdeongelmat, ihmissuhdeongelmat, perheen sisäiset ongelmat, itsetunto-ogelmat, ahdistus, masennus tai ongelmat töissä.

Mikä tahansa asia, jonka ihminen kokee itselleen hyvin haastavaksi tai vaikeaksi yksin ratkaista on tarpeeksi hyvä syy terapiaan tuloon. Jokaisella on oikeus saada ammattilaisen apua kohdatessaan ongelmia ja haasteita, eikä vain haaveilla siitä.

Terapian kesto sovitaan yhdessä asiakkaan kanssa. Tutustumiskäynnin jälkeen saadaan yleensä jo tunne siitä, tuntuuko keskustelu hyvältä ja toimiiko yhteistyö. Yleensä asiakkaideni terapia on kestänyt 1-7 keskustelu/käynti kertaa.

Tarkoitus on auttaa mieltäsi voimaan jälleen niin hyvin, kuin se voi ennen elämääsi tullutta ongelmaa. Jos ongelmaa ei voi kokonaan poistaa, voi tavoitteena olla oppia elämään sen kanssa niin, että elämä olisi silti elämisen arvoista!


Varaa aika:

terapeuttinen.keskusteluapu@gmail.com

tai

p. 040-7228546


Ajanvarauksiin sekä niihin liittyviin kysymyksiin saat vastauksen vuorokauden sisällä.


Toimipiste:

Psykologipalvelu Psyyke, 5 kerros

Arkadiankatu 21a, Helsinki