Etäterapian on todettu olevan yhtä vaikuttava tapa toteuttaa terapiaa, kuin kasvotustenkin käytävät keskustelut. Sen käyttö yhtenä terapiamuotona on yleistynyt Suomessa viime vuosien aikana.

Asiakkaani ovat tuoneet esille useita etäterapian valintaan johtaneita syitä:

 • helppous
 • paikasta riippumattomuus
 • lastenhoidon, sekä ajan järjestyminen
 • välimatkoihin liittyvien haasteiden, sekä matkakulujen poistuminen.

Asiakkaani ovat kertoneet etäterapian olleen mukava, helppo, vaikuttava, yksinkertainen ja ongelmia helpottava ja/tai ratkaiseva terapiamuoto.

Voit käydä terapiakeskusteluja omassa kodissa ilman stressiä tapaamispaikkaan lähtemisestä. Etäterapia (puhelinterapia) auttaa myös pysymään kasvottomana, jos sinulle on haastavaa puhua uudelle ihmiselle henkilökohtaisista asioista.

Etäterapiamuodot

Etäterapiamuodot ovat puhelinterapia ja videovälitteinen terapia. Puhelinterapiassa Jenni soittaa asiakkaalle ja videovälitteisessä terapiassa asiakas saa sähköpostiin linkin salattuun ja suojattuun videoyhteyteen. Lasku lähetetään sähköpostitse, maksusuoritus etukäteen.

Syyt etäterapiaan hakeutumiseen voivat olla esimerkiksi:

 • lähisuhdeväkivalta tai narsismi lähisuhteissa
 • parisuhdeongelmat, ihmissuhdeongelmat, perheen ongelmat
 • vaikea ero
 • itsetunto-ogelmat
 • ahdistus, masennus, paniikkioireet
 • vaikeat stressioireet
 • uupumus
 • uniongelmat
 • mikä tahansa asia, jonka ihminen kokee itselleen haastavaksi tai vaikeaksi yksin ratkaista.

Etäterapiassa terapia etenee samalla tavalla, kuin kasvotustenkin käytävissä keskusteluissa. Tärkeää on mielekkään tulevaisuuden luominen ja niiden ratkaisujen etsiminen, joilla toivottuun mukavaan tulevaisuuteen päästään.

Mindfulness harjoitukset

Etäterapiaan voidaan sisällyttää asiakkaan halutessa (ei lisämaksua) myös Mindfulness harjoituksia, joita tehdään ohjatusti terapian yhteydessä. Asiakas saa harjoitukset myös nauhoituksina itselleen, jonka avulla harjoittelua voi jatkaa.

Mindfulness on tutkitusti hyvin vaikuttava menetelmä esimerkiksi masennuksen hoitoon, ahdistuksen hallintaan ja mielialan säätelyyn. Mindfulness kehittää mm. psyko-fyysistä terveyttä, paineidensietokykyä, sekä mielialojen ja vireystilan säätelyä.

Seksuaalineuvonta

Seksuaalineuvojana kuuntelen ja autan sinua myös seksuaalisuuteen liittyvissä haasteissa ja kysymyksissä.

Terapian kesto

Terapian kesto sovitaan yhdessä asiakkaan kanssa.

Ensimmäisen keskustelun jälkeen saadaan usein jo tunne siitä, tuntuuko keskustelu hyvältä ja toimiiko yhteistyö.  Joskus yksikin kerta voi riittää avunsaamiseen.

Terapian vaikuttavuus

Tutkimusten mukaan 80% terapian vaikuttavuudesta perustuu asiakkaan ja terapeutin väliseen hyvään, sekä luottamukselliseen vuorovaikutussuhteeseen. Menetelmien ja eri psykoterapiasuuntauksien osuus terapiassa on 20%.

Näin ollen kehoitan sinua luottamaan heti ensimmäisellä terapiakerralla siihen miltä sinusta tuntuu jutella terapeutille, jonka kanssa olet keskustellut.

Terapian tarkoitus on auttaa mieltäsi voimaan jälleen niin hyvin, kuin se voi ennen elämääsi tullutta ongelmaa. Jos ongelmaa ei voi kokonaan poistaa, voi tavoitteena olla oppia elämään sen kanssa niin, että elämä olisi silti elämisen arvoista.

Kirjauskäytännöt

Kaikki keskustelut ja kirjaukset ovat luottamuksellisia ja terapeuttia sitoo laissa säädetty vaitiolovelvollisuus. Terapiakeskusteluista ei tehdä kirjauksia sähköisiin asiakastietorekistereihin. Käsin tehdyt kirjaukset säilytetään lukitussa arkistossa sen aikaa, kun terapiayhteistyö kestää. Terapiayhteistyön päädyttyä käynneistä tehdään yhteenveto, jonka asiakas saa halutessa itselle, muut kirjaukset hävitetään.

Ajanvaraus

Käytössäni on nettiajanvarauskalenteri, josta voit katsoa ja varata sopivia aikoja helposti ja nopeasti.

Varaa aika täältä!

Jos et löydä  sopivaa aikaa tai jos sinulla on kysyttävää, lähetä minulle viestiä:

jenni@kiviniemi.fi

Pyrin vastaamaan sinulle kahden vuorokauden sisällä.

Asiakaspalautteita etäterapiasta

”Haluan sanoa että keskustelumme jälkeen nousee aina paljon positiivista mieleen ja sisäinen puhelu viriää vilkkaaksi.” -Nainen 55v.

” Kiitokset vielä Jenni, on heti helpompi hengittää ja on toiveikkaampi ja rennompi olo näiden ongelmien suhteen. Ja olipas kivaa olla potilaan roolissa, vähän kuin tunti prinsessana :) Kaikkea hyvää sinulle!” -Nina

”Kiitos ajasta. Minulla on suurenmoinen lämpö sisällä itsellä. Ja nautin tästä tilasta mitä en ole tuntenut pitkään aikaan näin hyvin. Olo on huojentunut, lämmin ja rauhallinen.”   -Aimo

”Sopinee antaa muutama kommentti. Ajattelin vaan, että on kaikkien etu, että saat myös palautetta. Olen jutellut näistä ja muista asioista useaan otteeseen eri terapeuttien kanssa. Ymmärrän, että terapeutti eikä kukaan muukaan voi tehdä päätöksiä toisen puolesta, tai edes liikaa ”syöttää” asiakkaalleen ajatuksia. Aikaisemmin minulle on aina jäänyt vaikutelma, että joko minua ei olla lainkaan ymmärretty, tai jos on ymmärretty, ei terapeutti ole uskaltanut itsekään pyytää minua pohtimaan ydinkysymyksiä. Terapeutti on saattanut kyllä antaa erilaisia vihjeitä ja toimintamalleja muuttamalla yrittää ohjata pohdintaa tiettyyn suuntaan, mutta kuitenkin liian epämääräisesti. Voisiko olla kyse siitä, että koin sen epämääräisenä siksi, että tämän pitkän prosessin aikana olen alkanut epäillä omaa harkintakykyäni? Moni muu olisi osannut tarttua tarjottuisiin vihjeisiin, mutta minä ja moni muu samankaltaisessa tilanteessa oleva ei.

Osasit kuitenkin saada minut itse näkemään asiat niin kuin ne ovat, ilman, että toit pohdintaan mitään uutta, mitä en jo itse tiennyt. Annoit luvan luottaa itseeni antamatta tyhjiä tai liiallisia vakuutteluja. Validoit pohdintaani ja uskon sen olleen rehellistä. Ts. ajattelen ihan itse, en usko ”jonkun terapeutin” puheita.

Ei liene uutinen sinulle, mutta tämä tilanne on vaikuttanut ihan kaikkeen, myös työntekoon. Kun on toivoton olo, kaikki menettää merkitystään. On vaikea motivoitua, uskoa ja luottaa omiin kykyihinsä, ja myös vaikea jaksaa tehdä työtä. Toisaalta se jaksamattomuus ym. kääntyy vielä yhdeksi todisteeksi omasta kelvottomuudesta. Oli upeata huomata, että puhelun jälkeen tuntui arvokkaalta tarttua työasioihin!”    -Juhani


Lämpimästi tervetuloa!