Puhelinterapia

Puhelinterapian on todettu olevan yhtä vaikuttava tapa toteuttaa terapiaa, kuin kasvotustenkin käytävät keskustelut. Sen käyttö yhtenä terapiamuotona on yleistynyt Suomessa viime vuosien aikana.

Asiakkaani ovat tuoneet esille useita puhelinterapian valintaan johtaneita syitä: helppous, paikasta riippumattomuus, lastenhoidon sekä ajan järjestyminen, välimatkoihin liittyvien haasteiden, sekä kulujen poistuminen.

Asiakkaani ovat kertoneet puhelinterapian olleen mukava, helppo, yksinkertainen sekä heidän ongelmiaan auttava ja ratkaiseva terapiamuoto.

Voit käydä terapiakeskusteluja omassa kodissasi ilman stressiä tapaamispaikkaan lähtemisestä ja puhelinterapia auttaa myös pysymään kasvottomana jos sinulle on haastavaa puhua ongelmistasi.

Syyt puhelinterapian hakeutumiseen voivat olla esimerkiksi:

henkinen väkivalta tai narsismi lähi-ihmissuhteissa, parisuhdeongelmat, ihmissuhdeongelmat, perheen ongelmat, vaikea ero, itsetunto-ogelmat, ahdistus, masennus, ongelmat töissä tai mikä vaan asia, jonka ihminen kokee itselleen hyvin haastavaksi tai vaikeaksi yksin ratkaista.

Ratkaisukeskeisen psykoterapian on todettu olevan hyvin tehokas ja nopea apu mm.masennuksen hoitoon.

Puhelinterapiassa terapia etenee samalla tavalla kuin kasvotustenkin käytävissä keskusteluissa. Tärkeää on mielekkään tulevaisuuden luominen ja niiden ratkaisujen etsiminen millä toivottuun mukavaan tulevaisuuteen päästään.

Terapian kesto sovitaan yhdessä asiakkaan kanssa. Ensimmäisen puhelun jälkeen saadaan yleensä jo tunne siitä, tuntuuko keskustelu hyvältä ja toimiiko yhteistyö.

Yleensä asiakkaideni puhelinterapia on kestänyt 1-7 keskustelu kertaa.

Ratkaisukeskeinen psykoterapia on lyhytterapiaa, jossa jopa yksi keskustelu voi auttaa näkemään ongelmat/haasteet uudella itselle helpommalla tavalla.


Varaa aika:

terapeuttinen.keskusteluapu@gmail.com

tai

p. 040-7228546


Asiakaspalautteita puhelinterapiasta. Palautteiden julkaisuun on asiakkaan lupa.

” Kiitokset vielä Jenni, on heti helpompi hengittää ja on toiveikkaampi ja rennompi olo näiden ongelmien suhteen. Ja olipas kivaa olla potilaan roolissa, vähän kuin tunti prinsessana :) Kaikkea hyvää sinulle!” -Nina, 10/2016


”Sopinee antaa muutama kommentti. Ajattelin vaan, että on kaikkien etu, että saat myös palautetta. Olen jutellut näistä ja muista asioista useaan otteeseen eri terapeuttien kanssa. Ymmärrän, että terapeutti eikä kukaan muukaan voi tehdä päätöksiä toisen puolesta, tai edes liikaa ”syöttää” asiakkaalleen ajatuksia. Aikaisemmin minulle on aina jäänyt vaikutelma, että joko minua ei olla lainkaan ymmärretty, tai jos on ymmärretty, ei terapeutti ole uskaltanut itsekään pyytää minua pohtimaan ydinkysymyksiä. Terapeutti on saattanut kyllä antaa erilaisia vihjeitä ja toimintamalleja muuttamalla yrittää ohjata pohdintaa tiettyyn suuntaan, mutta kuitenkin liian epämääräisesti. Voisiko olla kyse siitä, että koin sen epämääräisenä siksi, että tämän pitkän prosessin aikana olen alkanut epäillä omaa harkintakykyäni? Moni muu olisi osannut tarttua tarjottuisiin vihjeisiin, mutta minä ja moni muu samankaltaisessa tilanteessa oleva ei.

Osasit kuitenkin saada minut itse näkemään asiat niin kuin ne ovat, ilman, että toit pohdintaan mitään uutta, mitä en jo itse tiennyt. Annoit luvan luottaa itseeni antamatta tyhjiä tai liiallisia vakuutteluja. Validoit pohdintaani ja uskon sen olleen rehellistä. Ts. ajattelen ihan itse, en usko ”jonkun terapeutin” puheita.

 

Ei liene uutinen sinulle, mutta tämä tilanne on vaikuttanut ihan kaikkeen, myös työntekoon. Kun on toivoton olo, kaikki menettää merkitystään. On vaikea motivoitua, uskoa ja luottaa omiin kykyihinsä, ja myös vaikea jaksaa tehdä työtä. Toisaalta se jaksamattomuus ym. kääntyy vielä yhdeksi todisteeksi omasta kelvottomuudesta. Oli upeata huomata, että puhelun jälkeen tuntui arvokkaalta tarttua työasioihin!”    -Juhani, 07/2016


”Kiitos ajasta. Minulla on suurenmoinen lämpö sisällä itsellä. Ja nautin tästä tilasta mitä en ole tuntenut pitkään aikaan näin hyvin. Olo on huojentunut, lämmin ja rauhallinen.”   -Aimo, 09/2016