Työpaja Narsistisesta ja läheisriippuvasta suhteesta toipumisen tueksi, lauantaina 19.3 klo 9.45 – 15.15. Tässä työpajassa yhdistyvät tieto, terapeuttiset harjoitukset, sekä turvallinen tila käsitellä vaativia teemoja yhdessä ammattilaisten kanssa. Työpaja pidettiin ensimmäisen kerran 11.12.2021.

  • 19.3.2022, klo: 9.45-15.15, Zoom-toteutus
  • Kesto: 6h, sisältää lounastauon
  • Työpajan hinta: 79 € / Jos olet ollut tai olet tällä hetkellä Jennin terapia-asiakkaana, hinta: 69e
  • Työpajan vetäjät: Jenni Kiviniemi & Eevi Vuoristo
  • Työpajasta tehdään myös tallenne jonka voit katsoa sinulle sopivana ajankohtana jos et pääse livenä paikalle. Tallenne on katsottavissa 11.4.2022 asti.
  • Työpaja toteutuu jos sillä on 12 osallistujaa.
  • Viimeinen ilmoittautumispäivä 10.3.2022
Ilmoittaudu mukaan työpajaan täältä! (79e)
Jos olet ollut tai olet tällä hetkellä Jennin terapia-asiakkaana ilmoittaudu mukaan täältä! (69e)

Narsismi 

Narsismi on hyvin vaikea, monimuotoinen ja jopa vaarallinen ilmiö, jonka olemassaoloa saatetaan vähätellä tai sivuuttaa. Vaikka henkilöllä ei olisi diagnosoitu narsistista persoonallisuushäiriötä voi narsistisia piirteitä olla niin vahvasti, että se aiheuttaa jatkuvaa vakavaa kärsimystä erityisesti lähisuhteisiin.

Aluksi ongelmaa on vaikea tunnistaa ja sen jälkeen keinoja kipeän tilanteen muuttamiseksi voi olla hankala löytää. Narsistinen lähisuhde on tavallisesti hyvin vahingollinen ja jossa ainakin henkisen väkivallan piirteet ovat räikeästi läsnä. Narsistisen ihmisen vaikutuspiirissä olleet kyseenalaistavat usein jopa omaa mielenterveyttään ja kärsivät narsistisen suhteen jälkeen niin psyykkisistä, kuin fyysisistäkin ongelmista, sekä kokevat, että ymmärrystä ja oikeanlaista apua voi olla vaikea saada.

Läheisriippuvuus

Läheisriippuvassa suhteessa kulkee jatkuvasti enemmän tai vähemmän mukana pelko, ahdistus ja turvattomuus.

Läheisriippuvuus on tiivistetysti sitä, että on suhteessa omien rajojen, tarpeiden ja tunteiden kustannuksella. Läheisriippuvuuteen taipuvainen saattaa myös ”yli ymmärtää” toisen epätasavertaista kohtelua.

Läheisriippuvuus EI kerro ihmisen viallisuudesta tai tyhmyydestä – läheisriippuvuus koskettaa täysin tavallisia, älykkäitä ja empaattisia ihmisiä – joilla on syvä inhimillinen tarve – tulla rakastetuksi ja hyväksytyksi sellaisena kuin on.

Toipuminen

Läheisriippuvasta ja narsistisesta suhteesta toipuminen on mahdollista, mutta ei valitettavasti ihan helppoa. Toipuminen kysyy mm. omien tunteiden, tarpeiden ja rajojen tunnistamista ja terveen itsetunnon vahvistamista.

Päivän ohjelma

Aloitus klo 9.45 – Jenni Kiviniemi – Mistä narsismissa on kyse, miten narsismi vaikuttaa lähisuhteisiin ja kuinka kokemuksista voi toipua?

Luennollaan Jenni käy läpi seuraavia teemoja:
Mistä narsismissa on kyse? Miten narsismi näkyy lähisuhteissa? Mitä seurauksia narsistinen lähisuhde usein aiheuttaa narsistin lähellä elävälle? Miten kokemuksista voi toipua, mikä auttaa ja mikä ei?

Klo 10.45 – Kahvitauko

Klo 11.00 – Eevi Vuoristo – Läheisriippuvuus – mistä ilmiössä on kyse ja miten toipua?

Luennollaan Eevi käy läpi seuraavia teemoja:
– Miten läheisriippuvuus ilmenee
– Mikä on keskeistä läheisriippuvuudesta toipumisessa
– Miten löytää keinoja vaikeiden tunteiden kohtaamiseen

Klo 12-12.30 – Lounastauko

Klo 12.30 – Jenni Kiviniemi – Työkaluja narsistisesta suhteesta toipumisen tueksi & Mindfulness harjoituksia

Klo 13.30 – Pieni kahvitauko

Klo 13.45 – Eevi Vuoristo – Harjoituksia läheisriippuvuudesta toipumisen tueksi

Klo 14.45-15.15 – Tilaa vielä kysymyksille ja päivän päättäminen

Työpajan vetäjät

Jenni Kiviniemi on psykiatrinen sairaanhoitaja, ratkaisukeskeinen terapeutti, seksuaalineuvoja ja kirjailija. Jenni on perehtynyt narsismia lähisuhteissa ja lähisuhdeväkivaltaa kokeneiden auttamiseen ja hän on kirjoittanut kirjan Hyvästit narsistille – Tervetuloa oma elämä.

Eevi Vuoristo on ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, pariterapeutti ja kouluttaja joka on kirjoittanut kirjan Ymmärrä itseäsi, Ymmärrä suhteitasi läheisriippuvuudesta toipumisen tueksi.

Ilmoittaudu mukaan työpajaan täältä! (79e)

Jos olet ollut tai olet tällä hetkellä Jennin terapia asiakkaana, ilmoittaudu mukaan täältä! (69e)

Lämpimästi tervetuloa ja nähdään maaliskuussa!

Yst. Jenni ja Eevi