Miten kohdataan inhimillisesti?

Kiitos Maaret Kallio sanoistasi ”inhimillisiä kohtaamisia”. Nuo sanat kuvaavat ja syventävät kauniisti ihmisten välisiä positiivisia ja luottamusta huokuvia kohtaamisia. Positiivisten kohtaamisten taustalla vaikuttava hyvä intuitio on turvallisuuden tunteesta huokuva, hyvä olo johon meidän kannustetaan luottavan.

Luottamus ei kuitenkaan synny hetkessä, se vaatii oman aikansa. Luottamus odottelee usein jopa vuoden ja joskus se saattaa olla heti reippaasti valmiina käytettävissä. Luottamus voi kestää myös liian pitkiä ja hämmästyttävänkin huonoja, jopa mustia aikoja.

Olen saanut kokea monenlaisia tapaamisia. Inhimillisiä, sekä hyvin epäinhimillisiä, pitkiäkin kohtaamisia.

Kaikkia noita kohtaamisia minä kiitän. Kiitän todella, koska ilman niitä minulla ei olisi tätä hetkeä, tässä ja nyt. Kiitän tässä hetkessä teitä mustat ajat. Ilman teitä en osaisi nauttia itkuisin silmin katupölyttömästä ilmasta, mustarastaan laulusta rapaisen Mätäjoen varrella, joka nimestä huolimatta on kovin kaunis pieni joki. Ihan oikeastikin on.

Niin kovin inhimillisiä kohtaamisia

Inhimillisin kohtaaminen tässä viikonlopussa oli kolmatta lastaan odottavan ihanan ystäväni Jennikän näkeminen. Se mikä mielestäni kohtaamisesta tekee inhimillisen on avoin ja luottavainen ilmapiiri, jossa intuitioonsa, omaan hyvään oloonsa juuri hänen seurassaan voi luottaa.

Epäinhimillisissä kohtaamisissa ilmapiiri kärsii luottamuksen puutteesta. Vaikka tunteet taustalla kertoisivatkin omaa totuuttaan, ne ohitetaan  harmillisen usein.

Se, miten epäinhimillisten, pahaa oloa tuottavien kohtaamisten arvo nousee yllättäviinkin sfääreihin, on tämän hetken ilo sateen jälkeisestä happirikkaasta ja lempeästä ilmapiiristä sekä vapaudesta nauttia siitä.

Sitä lisää, mikä toimii

Inhimillisiä ja rauhallisia, luottamuksellisia sekä arvostavia kohtaamisia. Niin oman, kuin muiden, aitoa epätäydellisyyden hyväksymistä.  Tasavertaisuuden ja tasapuolisuuden vaalimista. Oman erillisyyden löytämistä ja pitämistä omasta itsestä.

Epäinhimillisten kohtaamisten minimointia, oman sisäisen äänen kuulemista, voimistamista. Omien rajojen tunnistamista ja niiden kunnioittamista, niistä kiinni pitämistä.

Luottamista omaan itseen. Se, mikä on minulle tärkeää, ei ehkä ole sitä samaa sinulle. Siksi sinun tulee luottaa itseesi. Mikä sinusta tuntuu hyvältä? Entä kaikista parhaimmalta?

Mikä järkevä syy sinulla on kunnioittaa luottamuksen tunnettasi ihmisten välisissä kohtaamisissa?

 

Kirjoittanut: Jenni Kiviniemi

 

 

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *