Ensimmäiset verkkokurssit narsismia lähi-ihmissuhteissa kokeneiden avuksi

Verkkokursseja heille, jotka eivät vielä ole saaneet tarvitsemaansa vaikuttavaa ammattiapua

Olen tekemässä parhaillaan ensimmäisiä suomenkielisiä narsismista selviytymiseen liittyviä vaikuttavia ja lämpimiä verkkokursseja.

Verkkokursseilla käytetyt vaikuttavat menetelmät tulevat ratkaisukeskeisestä psykoterapiasta, jonka on tutkitustikin todettu auttavan hyvin monenlaisiin ongelmiin.

Terapiatyötä tehdessäni olen huomannut useiden satojen auttamieni asiakkaiden myötä narsismia lähi-ihmissuhteissa kokeneiden avun tarpeen olevan tavallisesti hyvin akuutti.

Kun ymmärretään mistä paha olo johtuu ja kun ongelma on saanut vihdoin nimen, on tilanne tavallisesti jo niin kärjistynyt ja kriittinen, että apua on saatava nopeasti. Ei viikkojen tai kuukausien päästä. Narsistisessa lähi-ihmissuhteessa elävän tilanne voi olla niin paha, että silloin apu voi olla jo myöhäistä. Tällä tarkoitan sitä kuinka jotkut narsismia kokeneet ovat olleet vaarassa riistää itseltään hengen, tilanteen käytyä sietämättömäksi.

Tähän akuuttiin hätään pyrimme vastaamaan terapiatyön lisäksi nyt myös verkkokurssien avulla. Verkkokurssien toteutus tulee olemaan sekä aktiivista että passiivista. Aktiivisissa verkkokursseissa olemme ammattilaisina itsekin läsnä esimerkiksi live chat -keskusteluissa ja puhelinterapian avulla.

Passiivisessa verkkokurssissa asiakas saa kurssimateriaalin käyttöönsä heti sen ostettuaan. Passiiviset verkkokurssit tulevat toimimaan ikään kuin kiireellisen ensiavun tavoin. Ilman ajanvarausta, ilman pätevän ammattiavun tai terapeutin etsimistä, ilman että asiakas poistuu edes kotoaan hän saa avun itselleen heti niin haluttuaan.

Verkkokurssien luova ammattilaistiimi

Ensimmäistä verkkokurssia ”Selviydy narsistisesta parisuhteesta” kanssani on tekemässä ja toteuttamassa ystäväni Hanna Markkanen. Hanna on ammatiltaan ratkaisukeskeisen psykoterapeuttikoulutuksen käynyt puheterapeutti ja terveydenhoitaja. Hannalla on pitkä työkokemus lasten, nuorten ja perheiden kanssa työskentelystä.

Kun kysyin Hannalta lähtisikö hän mukaan luomaan verkkokursseja olimme viikon päästä tästä saaneet jo mainoksen nettiin ja ensimmäiset asiakkaat olivat ilmoittautunueet mukaan.

Tämä tahti kertoo aidosta innosta ja halusta tehdä auttamistyötämme myös uudella tavalla.

Seuraavia verkkokursseja suunnitellaan jo aivot vilkkuen ja sormenpäät punoittaen. Tulevilla verkkokursseilla on Hannan lisäksi mukana myös ensihoitaja ja kirjailija Heidi Holmavuo.

Tulemme Heidin kanssa vahvistamaan jo askeleen pidemmälle selviytyjä-roolista päässeitä. Terve itsekkyys ja uusi kauniimpi minäkuva tulevat olemaan selkeässä pääroolissa.

Vahvuutemme kurssien luomisessa on pitkä työkokemus sosiaali- ja terveydenhoitolalla, laadukkaat sosiaali ja terveysalan korkeakoulututkinnot sekä psykoterapia-jatkokoulutukset. Olemme työskennelleet kymmeniä vuosia niin persoonallisuushäiriöisten, kuin heitä lähellä elävien kanssa.

Persoonallisuushäiriöiden ja narsismin oppiminen ja ymmärtäminen eivät synny pelkästään oppikirjoista. Siihen vaaditaan myös oma henkilökohtainen kokemus ja ymmärrys.

Kenenkään ei tarvitse yrittää selviytyä yksin

Koen etuoikeutetuksi saada olla luomassa verkkokursseja erityisesti niille ihmisille, jotka eivät ole vielä saaneet tarvitsemaansa ja kaipaamaansa ammattiapua.

Teen työtäni todella sydämestäni ja uskon sen tulevan näkymään verkkokursseilla.

Tapasin nuoren herttaisen avioparin vähän aikaa sitten terapia-vastaanotollani. Heiltä saamani palaute auttoi minua uskomaan jälleen lisää työni merkitykseen. He kertoivat olevansa kiitollisia, että olivat löytäneet ammattiapua sellaiselta, jolle ei tarvinut todistella tai selittää juurta jaksaen kaikkea tapahtunutta. He kertoivat pelänneensä aikaa varatessaan, ettei heidän kokemuksiaan otettaisi todesta.

Useat eri persoonallisuushäiriöt, erityisesti narsismi näyttäytyvät hyvin samankaltaisesti lähi-ihmissuhteissa. Lähes viiden sadan tapaamani terapia-asiakkaan myötä olen oppinut herkästi kuulemaan mistä ihmiset puhuvat.

Asiakkaiden kertomat vaikeat elämänkokemukset ja keinot selviytyä, antavat minulle jatkuvasti lisää tietoa ja taitoa auttaa henkistä väkivaltaa sekä narsismia kokeneita.

Ammattilaisena pidän yhtenä tärkeimmistä seikoista narsismia kokeneen auttamisessa sitä, että auttaja todella tietää mistä puhuu. Vain henkilökohtaiset kokemukset tekevät sen mahdolliseksi.

 

Yhdeksi työni motoksi onkin muodostunut:

Sitä mitä ei ole itse kokenut, ei voi täysin ymmärtää.

 

#VALOAEIVÄKIVALTAA

Marraskuu on jälleen se aika, kun Suomen kansallinen väkivaltaobservatorio järjestää Valoa, ei väkivaltaa -kampanjan, jossa puolustetaan naisten ihmisoikeuksia, ruumiillista koskemattomuutta ja oikeutta väkivallattomaan elämään. Kampanjaa koordinoi tänävuonna Ensi- ja turvakotien liitto.

Otamme osaa kampanjaan yhdessä Hannan ja Heidin kanssa luomalla ja tuomalla kaikkien saataville uudet vaikuttavat ja lämpimät verkkokurssimme, joiden tekemiseen olemme laittaneet niin sydämen, kuin tiedon ja taitomme.

Lämpimästi tervetuloa tutustumaan kursseihin tästä linkistä!

Lisää kursseja tulossa pian, jonne sinäkin olet sydämellisesti tervetullut! Nähdään verkossa!

 

Kirjoittanut: Jenni Kiviniemi

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *